BrewOS

Varastot

Varastoilla viitataan BrewOS-järjestelmässä kahteen eri käyttötarkoitukseen:

  • Ainesosien varastokirjanpitoon, sekä
  • Tuotevarastokirjanpitoon

Tuotevarastokirjanpitoa käytetään sisäisen raportoinnin lisäksi myös viranomaisraportointiin. Saat mm. astiointi-ilmoitukset ja tukkumyynti-ilmoitukset automaattisesti tuotesaldoista, kun määrittelet varaston asetuksiin Valviran antaman varastonnumeron, sekä verohallinnon varastolle myöntämän varastontunnuksen.

Voit määritellä omalle tilillesi useamman kuin yhden varaston, ja kukin varasto voi sisältää joko valmisteita ja/tai ainesosia. Mikäli käytössäsi on useampi väliaikaisen verottomuuden varasto, voit tehdä niiden sisällä erikseen siirtoja, joista luodaan omat tositteensa mahdollista viranomaistarkastusta varten.

Varastokirjanpidon periaatteet

Varastokirjanpidossa noudatetaan seuraavia periaatteina:

  • Jokainen yksittäinen varasto käsitellään erillisesti
  • Hankintaerän tarkkuus: Tuote- ja ainesosasaldot tallennetaan tuotanto- ja henkintaerän tarkkuudella
  • Jokainen yksittäinen muutos tallennetaan erikseen niin, että saldoja voidaan tarkastella millä tahansa historiallisella ajanhetkellä

Kun tuotteita valitaan toimituksiin, käyttäjä valitsee kunkin tuotteen osalta ne hankintaerät, joista tilaus poimintaan.

Yksittäiselle hankintaerälle voidaan myös määritellä "parasta ennen"-päiväys. Mikäli hankintaerän tuotteet on määritelty parasta ennen-aika, järjestelmä laskee hankintaerän sen perusteella. Voit kuitenkin myöhemmin käsin korjata hankintaerän parasta ennen-päiväyksen, mikäli sille on tarvetta.

Sivua viimeksi päivitetty 2.4.2024 11:05