BrewOS

Suoritukset

Suoritukset ovat BrewOS-järjestelmään kirjattuja asiakkaiden tekemiä maksuja laskuja vastaan. Suoritusten kirjaamisen avulla BrewOS pystyy yläpitämään myyntisaamisten todellista tilannetta.

Suoritusten tyypit

Suorituksia voidaan kirjata joko

  • yhtenä suorituksena yksittäiselle laskulle tai
  • koontisuorituksena usealle laskulle.

Yksittäinen suoritus voidaan kirjata sitä vastaavan laskun kotisivun kautta, valitsemalla "Kirjaa suoritus" toiminto. Tämä avaa lomakkeen

  • suorituksen päivämäärän
  • summan ja
  • maksutavan

Koko suoritus kohdistetaan valitulle laskulle.

Koontisuoritus voi sisältää useita eri laskuja ja myös asiakkuuksia. Tämä sopii mm. tapauksiin, joissa rahoitusyhtiö on ostanut useita eri laskujasi, ja suorittaa sinulle niitä vastaan tilityksen. Se sopii myös asiakkaan itsensä tekemään suoraan suoritukseen, jossa on mukana useampi eri lasku.

Koontisuorituksen kirjaus tehdään kohdasta Laskutus > Suoritukset > kirjaa suoritus

Koontisuorituksen kirjaus eroaa yksittäisestä suorituksesta siten, että lomake esittää myös listan laskuista, joissa on avointa saldoa jäljellä. Valitse listalta ne laskut, joille suoritus kohdistetaan. Valinnan jälkeen näet kaikkien valittujen laskujen yhteissumman.

Mikäli annat suoritukselle summan, joka on alempi kuin valittujen laskujen yhteissumma, järjestelmä kirjaa erotuksen rahoituksen kuluksi. Kohdistetut laskut katsotaan suoritetuiksi kokonaisuudessaan.

Sivua viimeksi päivitetty 28.11.2023 08:40