BrewOS

Tilit ja käyttäjät

BrewOS tili- ja käyttäjäjärjestelmä muodostuu kahdesta keskeisestä käsitteestä:

  • Tili on organisaatio, joka käyttää BrewOS-palvelua. Lähes kaikki tieto, jota järjestelmässä käsitellään, kuuluu tasan yhdelle tilille. Esim. resepti tai tuote on aina jonkin tietyn tilin resepti tai tuote. Kun käytät palvelua, kaikki toimenpiteet tehdään aina jonkin tietyn tilin kautta, joka määrittää sen, mille tilille syntyvä tieto kuuluu.

  • Käyttäjä on luonnollinen henkilö, joka käyttää palvelua jonkin tilin kautta. BrewOS tunnistaa käyttäjänsä sähköpostiosoitteesta: Kahdella eri käyttäjällä ei siis voi olla samaa sähköpostiosoitetta.

Kirjautuminen käyttäjänä

Palveluun kirjaudutaan käyttäjänä antamalla sähköpostiosoite, sekä salasana, joka varmistaa, että olet sähköpostiosoitteen haltija. Mikäli sinulla ei ole salasanaa, mutta tiedät, että sähköpostiosoitteesi on rekisteröity palveluun, voit aina käyttää salasanan-palautusta. Sinulle lähetetään sähköpostiosoitteeseesi linkki, jolla pääset kirjautumaan palveluun ja asettamaan itsellesi valitsemasi salasanan myöhempää kirjautumista varten.

Voit myös halutessasi suojata oman tilisi nk. kahden tekijän tunnistautumisella. BrewOS tukee älypuhelimeen perustuvaa aikaperusteista-TOTP-protokollaa, jonka voit ottaa käyttöön maksutta.

Käyttäjätunnusten lisääminen tilille

Käyttäjä joka rekisteröi uuden tilin asetetaan kyseisen tilin omistajaksi. Hänellä on valtuutus lisätä ja poistaa käyttäjiä tililtänsä. Käyttäjien lisääminen ja poistaminen tililtä löytyy päävalikon kautta "asetukset" > "käyttäjät". Huomaa, että voit luoda sähköpostiosoitteettomia käyttäjiä. He eivät voi kirjautua palveluun, mutta heitä voidaan käsitellä palvelussa työntekijöinä.

Käyttäjälle voidaan luodessa määritellä yksi kolmesta eri roolista :

  • Omistaja on käyttäjä, jolla on käyttöoikeudet kaikkiin tilin tietoihin ja hän voi käyttää kaikki palvelun ominaisuuksia.
  • Peruskäyttäjä on käyttäjä, jolla on pääsy kaikkin tilin tietoihin, mutta hänellä ei pääsyä "asetukset"-osion ominaisuuksiin.
  • Myyntikäyttäjä on nimensä mukaisesti tarkoitettu henkilölle, jonka tehtävät ovat ainoastaan myyntiin liittyviä.
Sivua viimeksi päivitetty 2.4.2024 11:05