Mina inloggningsuppgifter
På sidan Mina inloggningsuppgifter hanterar du dina egna inloggningsuppgifter. Uppgifterna är personliga: de gäller dig på alla BrewOS-konton som du har tillgång till.
Du kommer till sidan genom att klicka på ditt namn eller din bild i sidans övre högra hörn. Du kommer också automatiskt till sidan när du loggar in med en inloggningslänk som skickats per e-post (till exempel efter en återställning av lösenordet eller en användarinbjudan), så att du kan ange ett lösenord för dig själv.
Byta e-postadress
E-postadressen är ditt användarnamn: du loggar in med den, och länkar för återställning av lösenordet skickas till den.
- Klicka på länken byt adress vid Din e-postadress.
- Skriv den nya adressen och tryck på uppdatera.
Den nya adressen gäller genast. BrewOS skickar inget bekräftelsemeddelande till den nya adressen, så kontrollera att du skrev adressen rätt. Om adressen är fel kan du inte använda återställningen av lösenordet.
När du byter adress tas också dina ihågkomna inloggningar bort (se nedan), så i de webbläsarna måste du logga in på nytt nästa gång.
Byta lösenord
- Klicka på länken byt lösenord vid Lösenord.
- Skriv det nya lösenordet och tryck på uppdatera.
Det nya lösenordet måste ha minst 10 tecken och får inte innehålla mellanslag. Ett kortare lösenord som angetts tidigare fungerar fortfarande tills du byter det. Använd ett lösenord som du inte använder någon annanstans.
När du har bytt lösenord slutar de ihågkomna inloggningarna att fungera: webbläsare där du hade valt Kom ihåg inloggningen i denna webbläsare ber dig logga in nästa gång. Sessioner som redan är öppna avbryts inte, så logga vid behov ut från dem separat.
Stark autentisering
Vid Stark autentisering ser du om engångskoden (OTP) är i bruk, och du kan ta den i bruk eller ur bruk. Se de detaljerade anvisningarna: Stark autentisering.
Bild
Vid Bild kan du ange en profilbild för dig själv (ange bild eller byt bild, sedan spara). Bilden visas i sidans övre fält bredvid ditt namn.
Egen händelselogg
Händelselogg längst ned på sidan visar de 50 senaste händelser som du har utfört på alla konton, inklusive inloggningar och ändringar av dina egna inloggningsuppgifter. Med den kan du kontrollera om någon har loggat in med dina uppgifter eller gjort något som du inte själv har gjort. Se också Händelselogg.
Språk och utseende
I språkmenyn i det övre fältet kan du byta användargränssnittets språk till finska (suomi), svenska (svenska) eller engelska (English). Valet sparas i dina inloggningsuppgifter, så samma språk används också i andra webbläsare som du loggar in med. Även händelserna i händelseloggen visas på det språk du har valt, och BrewOS skickar inloggningslänkar och inbjudningar till dig på det språket.
Som standard använder BrewOS det förnyade utseendet. Med knappen Gammalt utseende i det övre fältet kan du återgå till det tidigare utseendet, och i det gamla utseendet kommer du tillbaka med knappen Nytt utseende. Även valet av utseende sparas i dina inloggningsuppgifter. Menyvägarna och knapparna i de här anvisningarna beskrivs enligt det förnyade utseendet.
Konton och byte av konto
En användare kan ha tillgång till flera företagskonton och ha en annan roll på varje konto. Klicka på länken konton i det övre fältet, så ser du på sidan Konton din roll på vart och ett av dina konton, kontonumret (id) och tidpunkten för kontots senaste händelse. Byt till ett annat konto genom att klicka på det.
I det övre fältet visas alltid namnet på det konto som du för tillfället använder.
Skapa ett nytt företagskonto
Du kan skapa ett nytt företagskonto till exempel för ett annat företag:
- Klicka på länken konton i det övre fältet.
- Tryck på skapa nytt företagskonto.
- Ange Ditt namn (visas för kontots övriga användare) och Ditt företags namn (används i utskrifter).
- Tryck på Skapa företagskonto.
Du blir Ägare till det nya kontot, och BrewOS öppnar kontots sida Inställningar > Företagsuppgifter, där du kan komplettera företagets uppgifter. Det är avgiftsfritt att öppna ett konto; se BrewOS användningsavgifter och Anvisningar för ibruktagande.
Logga ut
Logga ut med länken logga ut i det övre fältet. När du loggar ut tas också den ihågkomna inloggningen i den här webbläsaren bort.